Cykelbiblioteket

Cykelbiblioteket

Hvad er vores cykelbibliotek?

Cykelbiblioteket repræsenterer et fuldgyldigt alternativ til biler. Det indeholder cykler, der nemt kan transportere store og tunge ting (ladcykler) og uden problemer kører lange distancer i høj hastighed (e-cykler og racercykler) eller nemt kan kombineres med offentlig transport (foldecykler).

 

Gennem cykelbiblioteket kan man erfare cyklernes fulde potentiale og de forandringer, de kan medføre, i ens transportvaner og liv!

Medlemmer kan låne, leve med og sammenligne vores cykelbibliotekscykler over flere uger og har derefter også mulighed for at købe den samme eller lignende cykler gennem Bicycle Innovation Lab.

Køb af cykel gennem cykelbiblioteket

 

Nu sælger vi også vores ‘cykelbiblioteks’-cykler – til virksomheder og offentlige institutioner. Fordi vi får cykler direkte fra en bred vifte af cykelleverandører, har vi også god mulighed for at hjælpe med at igangsætte og vedligeholde nye cykelbiblioteker.    

We have dealerships set-up with over 30 bicycle suppliers.

Vores erfaring og undersøgelser viser, at cykelbiblioteket er et enestående sted at få hjælp til at opleve specialcyklers potentiale og finde ud af, om man vil investere i en. Når det kommer til dyrere cykler, vil de fleste gerne teste og sammenligne dem grundigt. Ved at prøve en specialcykel over en længere periode kan man opleve dens potentiale og opdage, at man ikke kan leve uden den – som det fx skete for Mette, der fandt sin drømmecykel.

Lån af cykel fra cykelbiblioteket

  • Cykler bookes via hjemmesiden i cykelbibliotekets bookingsystem.
  • Medlemmer kan låne en cykel ad gangen i op til en uge hver mandag og torsdag mellem kl. 18 og 19.
  • På afleveringsdagen skal cyklerne afleveres mellem kl. 15 og 18.

Vores erfaring med cykelbiblioteker

 

I 2011 skabte vi Danmarks første cykelbibliotek, hvilket var et af Bicycle Innovation Labs vigtigste projekter, for at give folk mulighed for at opleve glæden og de mange facetter ved specialcykler, heriblandt liggecykler, høje cykler, tandemmer osv.  

I 2014 samarbejdede vi med Helsingør Kommune om at skabe Danmarks første kommunalt drevne cykelbibliotek – Cykelteket – med mere end 50 specialcykler. Vi deltog i al arbejdet, fra udvælgelse af cykler til design af hjemmeside og opsætning af cykelbiblioteket.

Den omvendte cykelpyramide

 

Diagrammet viser hvordan vi ser transportverden. Hvad skal vi have mere af – som er i toppen og hvad skal vi have mindre af som er i bunden.

 

Dette er der en række årsager til, de øverste repræsenterer de sundeste transportformer og samtidig de mindste CO2 forbrugende.

 

Indenfor cyklismen skiller vi mellem to grupper, de almindelige cykler og funktionscykler (utility bicycles).

 

I Bicycle Innovation Lab mener vi at den store vækst ligger i funktionscykel segmentet.