Projekter

Projekter

Cykelbiblioteket

 

Cykelbiblioteket repræsenterer et fyldestgørende alternativ til biler. Det indeholder cykler, der nemt kan transportere store og tunge ting (ladcykler) og uden problemer kører lange distancer i høj hastighed (e-cykler og racercykler) eller nemt kan kombineres med offentlig transport (foldecykler).

Værkstedet

 

På samme adresse og med samme åbningstider som Cykelbiblioteket har vi nu åbnet et ‘socialt’ cykelværksted med 6 arbejdsstande og teknisk bistand for at gøre det muligt for medlemmer at blive aktivt selvhjulpne.

Arrangementer og Foredrag

 

Gennem diverse debatter, workshops og andre arrangementer tilbyder vi en platform til udforskning og fremme af cykelorienterede muligheder.

Udstilling

 

På udstillingen The Good City kan du -med København som forbillede- se, hvordan en cyklistinfrastruktur kan forvandle en by og løse mange af dens problemer. Vores internationalt anerkendte udstilling kan udlånes til hjemlige og udenlandske projekter.

Undervisning

 

Vi har udviklet et 3-ugers kursus for at tilskynde flere folkeskoleelever til at bruge cyklen. Kurset kommer ind på forskellige temaer – alle med relation til cyklisme – og indeholder et ugelangt forsøgsprojekt med bygning af cykler.

Rådgivningsvirksomhed

og projektudvikling vedrørende cyklisme

 

Med udgangspunkt i Bicycle Innovation Lab’s erfaring med forskellige cykelrelaterede projekter tilbyder vi nu en service med det formål at formidle viden og projektudvikling på cyklistområdet.

 

Vi har gennem årene opbygget data, kontakter og ekspertise, som gør det muligt at fremme cyklistaktiviteter og videreudvikle cykelkulturen i forskellige sammenhænge.

Forskning og data

 

Data fra vore spørgeskemaer viser at Cykelbiblioteket også virker i praksis. Personer, som prøvekører vore specialcykler, er mere tilbøjelige til at anskaffe sig en til sig selv, til at cykle mere og til at være mindre afhængige af bilen som transportmiddel.

Vi udlåner ikke kun specialcykler fra Bicycle Innovation Lab men udlåner også følgende:

Cykelbiblioteket

(til arrangementer, virksomheder og events i op til en uge).

Værktøjskasser

(til reparationer uden for værkstedet og til vore forsøgskurser i cykelbygning for børn).

Workshop-arrangementer

(skræddersyede workshops i cykelreparation og kurser med erfarne cykelsmede i forbindelse med arrangementer, i virksomheder og ved andre events. Værktøj, reservedele og endda cykler kan udlånes til workshoppen).

Cykeleksperter

(til udvikling og forvaltning af cykelrelaterede projekter og arrangementer).

Cykeludstilling

(25 store plakater med tekst og billeder, som viser, hvordan cykler kan løse de fleste af vore trængselsproblemer i byerne!)